а

Препоруке

Центар за социјални рад општина Велико Градиште и Голубац није благовремено предузео мере за идентификовање партнерског односно породичног насиља и злостављања и занемаривања деце и није проценио потенцијалне ризике по жртве од поновљеног насиља, утврдио је Заштитник грађана.

Утврђење и препоруке Заштитника грађана

Поступајући по пријави за насиље у породици, Центар за социјални рад Бујановац није обезбедио корисници безбедно окружење и услуге ради опоравка и осамостаљивања, већ је инсистирао да се врати у своју примарну породицу, упркос њеним изјашњавањима да то не жели, утврдио је Заштитник грађана.

Утврђење и препоруке Заштитника грађана

Attachments:
Download this file (3244_centar za socijalni rad bujanovac.pdf)Utvrdjenje i preporuke

Неправилно је и неправично зарачунавати „солидарни порез“ трудницама и другим грађанима чији месечни приходи нису већи од 60.000 динара, али су без њихове кривице уплаћени одједном за више месеци, утврдио је републички Заштитник грађана у поступку контроле рада Министарства финансија.

 

Attachments:
Download this file (3231_utvrdjenje i preporuka.pdf)Preporuka
Опширније...

Центaр за социјални рад Краљево и Полицијскa управa Краљево нису  предузeли све мере из своје надлежности како би заштитили жену од насиља партнера, а децу од очевог злостављања и занемаривања, утврдио је Заштитник грађана.

Утврђење и препоруке Заштитника грађана

Одговор Центра за социјални рад Краљево о поступању, први део

Одговор о поступању Полицијске управе Краљево

И поред недвосмислених индиција о постојању насиља у породици, надлежни органи нису благовремено предузели мере заштите жене, коју је бивши партнер, на крају, убио наочиглед заједничке деце.

Утврђење и препоруке Заштитника грађана

Одговор о поступању Полицијске управе Бор

Одговор о поступању Центра за социјални рад Бор

Обавештење Полицијској управи Бор о завршетку поступка

Обавештење Центру за социјални рад Бор о завршетку поступка

baner1